Μάρκες Υπάρχουν 35 μάρκες

Προβάλλονται 13 - 24 από 35 αντικείμενα
  • ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ ΤΩΝ ΤΣΑΓΚΑΡΟΛΩΝ

    Η Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά μοναστηριακά συγκροτήματα του τέλους της Βενετοκρατίας στην Κρήτη.
    Ιδρύθηκε το 1614 από τους αδελφούς Τζαγκαρόλους, Ιερεμία και Λαυρέντιο, που κατάγονταν από μεγάλη Βενετοκρητική οικογένεια.
    Βρίσκεται στους πρόποδες της οροσειράς του Σταυρού, στη θέση «Τζομπόμυλος» του ακρωτηρίου Μελέχα.
    Το μοναστήρι έχει πλούσια προσφορά στην ιστορία και την παιδεία του νησιού.
  • ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΑΓΚΑΡΑΘΟΥ

    Η Ιερά Μονή Αγκαράθου βρίσκεται στην Κρήτη, 24 χιλιόμετρα ανατολικά της πόλης του Ηρακλείου. Το μοναστήρι, που είναι χτισμένο με φρουριακή αρχιτεκτονική, βρίσκεται σε μία κατάφυτη περιοχή σε υψόμετρο 538 μέτρων, κοντά στην Επισκοπή Πεδιάδος. Πρόκειται για μία από τις πλέον ιστορικές μονές της Κρήτης, με μακραίωνη παράδοση και μεγάλη προσφορά στην τοπική κοινωνία. Η Ιερά Μονή Αγκαράθου μέχρι και σήμερα παραμένει πρώτη στην ιεραρχία των μονών του νησιού.
  • ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΒΑΤΟΠΑΙΔΙΟΥ

    Η Ιερά Μονή Βατοπαιδίου ιδρύθηκε τον 4ο αιώνα από τον βυζαντινό αυτοκράτορα Μέγα Θεοδόσιο.
    Βρίσκεται σε μία από τις πιό εύφορες περιοχές της αθωνικής χερσονήσου.
    Η καλλιέργεια της γης αποτέλεσε ήδη από τους βυζαντινούς χρόνους μία από τις βασικότερες δραστηριότητες της μοναστικής κοινότητας του Βατοπαιδίου, όπως και των υπολοίπων μονών του Αγίου Ορους.
    Σκοπός της ήταν η εξασφάλιση βασικών συστατικών της καθημερινής διατροφής, αλλά και της λατρευτικής ζωής, όπως του σίτου, του οίνου και του ελαίου.

    0 προϊόντα

  • ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ, TERASSON

    Η μονή της Μεταμορφώσεως (Terasson) είναι γυναικείο ορθόδοξο μοναστήρι και αποτελεί μετόχι της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας του Αγίου Όρους.
    Ιδρύθηκε το 1978 από τον πατέρα Ηλία
    Ragot ο οποίος και είναι ο πνευματικός πατέρας της αδελφότητας.

    0 προϊόντα

  • ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΣΙΜΩΝΟΣ ΠΕΤΡΑ

    0 προϊόντα

  • ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΤΙΜΙΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ ΣΕΡΡΩΝ

    Η Ιερά  Μονή Τιμίου Προδρόμου Σερρών βρίσκεται στους πρόποδες του Μενοικείου Όρους. Το μοναστήρι ιδρύθηκε το 1270 και αποτέλεσε σημαντικό κέντρο του Ορθόδοξου μοναχισμού στα χρόνια του Βυζαντίου. Από το 1986 η Μονή έχει μετατραπεί σε γυναικεία και γνωρίζει μία καινούργια άνθιση.
    Η γυναικεία αδελφότητα, παράλληλα με το τιτάνιο έργο αναστήλωσης και ανάδειξης του μνημειακού κτηριακού συγκροτήματος, συντηρεί την παράδοση της Προδρομικής Μαγειρικής που αποτυπώνεται στην εμπνευσμένη παρασκευή εύγεστων χειροποίητων προιόντων, με άριστα και αγνά υλικά, πολλά από τα οποία καλλιεργούνται στον κήπο της Μονής.
  • ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΧΙΛΑΝΔΑΡΙΟΥ

    Στην Ιερά Μονή Χιλανδαρίου του Αγίου Όρους, που είναι πνευματικό ίδρυμα των Σέρβων ηγεμόνων Σάββα και Συμεών, των πρώτων της δυναστείας των Νεμάνια, οι μοναχοί από τα κτητορικά κτήματα τους, παρασκευάζουν κρασί από το 1198, οπότε και ιδρύθηκε το μοναστήρι. Εκτός από τους αμπελώνες, που ήδη υπάρχουν και τους οποίους διατηρεί ακόμα, η Μονή Χιλανδαρίου ανακαίνισε και τον αμπελώνα στο Πεδίο του Αγίου Σάββα. Αυτός βρίσκεται σε απόσταση δύο χιλιομέτρων από τη Μονή προς το Βορρά, δίπλα στην ακτή του Αιγαίου, κάτω από τον πύργο του βασιλιά Μιλούτιν, που χρονολογείται από τον 14ο αιώνα. Σε μία έκταση 170 στρεμμάτων, στο Πεδίο του Αγίου Σάββα, καλλιεργούνται οι ποικιλίες Merlot, Cabernet Franc και Cabernet Sauvignon. Δίπλα στον αμπελώνα αυτόν, στα κτίρια που βρίσκονται στον αρσανά και χρονολογούνται από τον 18ο αιώνα, οργανώθηκε σύγχρονο οινοποιείο.
  • ΚΟΡΟΠΟΥΛΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

    Ο Γιώργος Κοροπούλης, με καταγωγή από τα Νόμια Λακωνίας, έχει από το 2010 αφιερωθεί στην παραγωγή ελαιολάδου υψηλής ποιότητας. Έχοντας εξαρχής θέσει τον πήχη ψηλά, κατάφερε να δημιουργήσει ένα προϊόν πιστό στην παράδοση του τόπου του, μα και στις σύγχρονες προδιαγραφές αισθητικής και ποιότητας. Στην υπηρεσία αυτής της προσπάθειας, έθεσε την γνώση και το μεράκι του, αλλά και την ιδιότητα του ως αρχιτέκτονα-σχεδιαστή, εμφανή από την επιμονή σε μια εμφάνιση αντάξια του ίδιου του προϊόντος. Καρπός αυτής της προσπάθειας, το ελαιόλαδο MALEAS.

    0 προϊόντα

  • ΚΡΗΤΙΚΗ ΓΗ

    Η «Κρητική γη» ξεκίνησε ως οικοτεχνία και έχει πλέον μετατραπεί σε μικρή βιοτεχνική μονάδα στην Κίσαμο Χανίων. Πάντα με σεβασμό στην παράδοση και την ποιότητα, η «Κρητική γη» παρασκευάζει τα προϊόντα της με φρέσκα αγνά υλικά, χωρίς πρόσθετα γεύσης ή συντηρητικά. Η βιοτεχνία είναι προσαρμοσμένη στο σύγχρονο τρόπο παραγωγής και τα προϊόντα της είναι πιστοποιημένα κατά ISO 22000:2005. Οι διαλεχτές πρώτες ύλες του νησιού και τα μυστικά της κρητικής παράδοσης κάνουν τα προϊόντα  της «Κρητικής γης» ασυναγώνιστα!

    0 προϊόντα

  • ΚΤΗΜΑ ΒΟΓΙΑΤΖΗ

    Ο αμπελώνας του κτήματος Βογιατζή βρίσκεται ανάμεσα στον ορεινό όγκο των Πιερίων και της λίμνης του Πολυφύτου, σε υψόμετρο 340 μέτρων. Η πολυμορφία του εδάφους και το μεσοκλίμα του αμπελώνα με τον ήπιο τοπικό άνεμο της λιμναίας αύρας δημιουργούν έναν ξεχωριστό αμπελότοπο που, με την εμπειρία και την γνώση της οικογένειας Βογιατζή, μάς προσφέρει κρασιά υψηλής ποιότητας.
  • ΝΕΚΤΑΡ

    Ο καφές για τον Γεώργιο Νεοφώτιστο ήταν αλληλένδετος με τη μοναδικότητα και την απόλαυση. Το 1951 στήνει τη δική του εταιρία έχοντας ως στόχο να μοιραστεί το δικό του μοναδικό και απολαυστικό καφέ. Το 2008 δημιουργείται στις Μυκήνες μια σύγχρονη Μονάδα Επεξεργασίας, Παραγωγής και Συσκευασίας καφέ. Εναρμονισμένη πλήρως με τους Κανόνες Ποιοτικής Διασφάλισης Τροφίμων (ISO 9001, HACCP). Πλήρως αυτοματοποιημένη μονάδα παραγωγής που επιτρέπει σε πραγματικό χρόνο τον έλεγχο της παραγωγής, των πρώτων υλών και της τελικής συσκευασίας.

  • ΝΤΟΥΡΟΥΝΤΟΥΣ

    Ο φούρνος της οικογένειας Δουρουντάκη με σεβασμό στην παράδοση και την ποιότητα φέρνει τις αυθεντικές σφακιανές συνταγές της γιαγιάς στο τραπέζι σας. Τα αγνά υλικά της Κρητικής γης και τα μυστικά της μαγειρικής παράδοσης του νησιού δίνουν στα παξιμάδια και τα κουλούρια την αξεπέραστη γεύση τους.

    0 προϊόντα

Προβάλλονται 13 - 24 από 35 αντικείμενα