Ηπειρώτικο τσίπουρο 200ml Μεγαλύτερη προβολή

Ηπειρώτικο τσίπουρο 200ml

Παραδοσιακό απόσταγμα στεμφύλων [τσίπουρο].

Στέμφυλα από την οινοποίηση της Ντεμπίνας.

Περισσότερες λεπτομέρειες

5,00 €

Παραδοσιακό απόσταγμα στεμφύλων [τσίπουρο].

Στέμφυλα από την οινοποίηση της Ντεμπίνας.

 

Τα στέμφυλα μετά την γλευκοποίηση με μικρή ποσότητα γλεύκους αφήνονται να ζυμωθούν και κατόπιν οδηγούνται σε χάλκινους παραδοσιακούς αποστακτήρες όπου με χαμηλή θέρμανση υποβάλλονται στην πρώτη απόσταξη κατά την οποία αποστάζει όλη η αλκοόλη. Στην συνέχεια το απόσταγμα αυτό κατόπιν αραίωσης υποβάλλεται σε δεύτερη απόσταξη κατά την οποία η κεφαλή (το πρωτοστάλαγμα) και οι ουρές (το τελευταίο μέρος) απομακρύνονται και παίρνουμε την καρδιά του αποστάγματος, την ψυχή της Ντεμπίνας. Το απόσταγμα αυτό ωριμάζει για κάποιο χρονικό διάστημα σε ανοξείδωτες δεξαμενές και κατόπιν παλαιώνει σε δρύινα βαρέλια για έξι μήνες.

Διακρίνεται για το πλούσιο άρωμά του όπου κυριαρχεί το μήλο και για την απαλή βελούδινη αίσθηση στο στόμα. Μπορείτε να το απολαύσετε σαν συνοδευτικό μικρών πιάτων όπως φρέσκα λαχανικά, λαχανόπιτες, τουρσί, ελιές, Ηπειρωτική φέτα κλπ. Όπως επίσης μπορείτε να τελειώσετε το γεύμα σας με ένα καλά παγωμένο ποτηράκι από την ψυχή της Ντεμπίνας.

3ο Βραβείο στο International Wine & Spirit Competition [BRONZE 2013] London 2013.

 

Η Ζοίνος Α.Ε. παράγει τους ονομαστούς οίνους της από σταφύλια των παραγωγών-μελών της που καλλιεργούνται στις απότομες, ασβεστολιθικής προέλευσης πλαγιές της αμπελουργικής ζώνης της Ζίτσας.
Μια εκλεκτή ποικιλία σταφυλιών, η Ντεμπίνα, καλλιεργείται παραδοσιακά σε υψόμετρο 700μ. πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας.
Η αμπελουργική ζώνη περιλαμβάνει έξι χωριά (Ζίτσα, Πρωτόπαππα, Καρίτσα, Λιγοψά, Κληματιά, Γαβρισιοί) με συνολική καλλιεργούμενη έκταση τα 2000 στρέμματα.

8 άλλα προϊόντα στην ίδια κατηγορία: