Ελίες Χαλκιδικής Θρούμπες 180γρ. Μεγαλύτερη προβολή

Ελιές Χαλκιδικής Θρούμπες 400γρ.

Οι περίφημες ελιές Θρούμπες της Ορμύλιας, μοναδικές για τήν γεύση και το μέγεθός τους. Συλλέγονται & συσκευάζονται από το Μετόχι της Ι. Μονής Σίμωνος Πέτρας Αγίου Όρους στην Ορμύλια.

Περισσότερες λεπτομέρειες

6,60 €

Η συγκομιδή της μαύρης ελιάς (θρούμπας), που αποτελεί μια ιδιαίτερη ποικιλία της Μονής, γίνεται τον Νοέμβριο. Η ελιά πρέπει να έχει ωριμάσει καλά καί να είναι τελείως μαύρη. Οι ελιές συλλέγονται με μεγάλη προσοχή για να μη πληγωθεί ο καρπός.
Μετά την συγκομιδή οι μαύρες ελιές μεταφέρονται στον τόπο επεξεργασίας τους, όπου πλένονται και στην συνέχεια τοποθετούνται σε μεγάλες ευρύχωρες κάδες. Η βάση της κάδης καλύπτεται μέ στρώμα χονδρού αλατιού. Επάνω στο στρώμα αυτό τοποθετείται ένα στρώμα με ελιές και ακολούθως πάλι ένα στρώμα αλάτι. Με τον τρόπο αυτό γεμίζει η κάδη, με την τοποθέτηση εναλλάξ στρωμάτων ελαιών καί αλατιού. Η τελευταία στρώση έχει περισσότερη ποσότητα αλατιού και πάνω απ᾽ αυτή την στρώση τοποθετείται μια κουβέρτα ή ένα σεντόνι.
Οι ελιές μένουν στο αλάτι 2 έως 3 μήνες, για να στραγγίσουν καλά και να ξεπικρίσουν. Στην συνέχεια κοσκινίζονται και πλένονται σε ξύδι. Αφού στραγγίσουν τοποθετούνται σε μεγάλες λεκάνες, όπου ανακατεύονται με ελαιόλαδο και λίγη ρίγανη. Στη συνέχεια τοποθετούνται σε βαρέλια και συντηρούνται στο ψυγείο ή σε δροσερό μέρος. Εάν έχει στραγγίξει καλά, η ελιά θρούμπα διατηρείται σε καλή κατάσταση στο ψυγείο για έναν χρόνο.
Λόγω της φροντίδας των μοναχών και του παραδοσιακού τρόπου παραγωγής της, η ελιά Θρούμπα της Ορμύλιας είναι μοναδική για το μέγεθος και την γεύση της.

Το Ιερό Κοινόβιο Ευαγγελισμού της Θεοτόκου είναι μετόχι της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας Αγίου Όρους. Βρίσκεται βόρεια του Τορωναίου κόλπου κοντά στην κωμόπολη της Ορμύλιας στην Χαλκιδική. Λόγω της γειτνίασης αυτής το Μετόχι είναι γνωστό ως Ορμύλια, επωνυμία που φέρουν και τα προιόντα του.
Η Ορμύλια είναι ένα μοναστήρι παγκόσμιας ακτινοβολίας, ένα μοναστήρι πρότυπο για όλον τον ορθόδοξο κόσμο.
Τα προιόντα που παράγονται στο Μετόχι καλλιεργούνται με σεβασμό στη φύση και στο περιβάλλον, κάνοντας καθημερινή πράξη την έννοια της οικολογίας.
Η συγκομιδή γίνεται με το χέρι, με τη συμμετοχή όλης της αδελφότητας (είναι η λεγόμενη «παγκοινιά»).
Η επεξεργασία γίνεται με παραδοσιακές και φυσικές μεθόδους, πάντα με ιδιαίτερη φροντίδα ώστε να διασφαλίζεται η άριστη ποιότητα των προιόντων.


Ενέργεια412 Kcal/100ml-1701 Kl/100ml
Λιπαρά40,0 g/100ml
εκ των οποίων:
κορεσμένα5,8 g/100ml
Υδατάνθρακες10,0 g/100ml
εκ των οποίων
σάκχαρα

0,8 g/100ml
Πρωτεΐνες3,0 g/100ml
Αλάτι4,5 g/100ml

18 άλλα προϊόντα στην ίδια κατηγορία:

Πελάτες που αγόρασαν αυτό το προϊόν, αγόρασαν επίσης: